Eenhart

Gerard remmerswaalIk ben Gerard Remmerswaal, ben nu 62 jaar, woon sinds 14 jaar in Gouda, ben de blije vader van een dochter en zoon en heb altijd gewerkt in de ICT. Sinds 1994 ben ik bewust bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en volg ik letterlijk mijn dromen en visioenen. Een traject dat me voerde langs onder andere lichaamswerk en meditatie, droom- en mannenwerk, energiewerk en sjamanisme, tantra en biodanza en het veelvuldig deelnemen aan, en vanaf 2004 ook zelf organiseren en leiden van, mannen- en gemengde zweethutceremonies.

Ik organiseerde sinds 2004 een 30-tal zweethutceremonies en kreeg in 2007 in Manataka, Hot Springs, Arkansas een Cherokee indianen-naam. Eind 2010, begin 2011 organiseerde ik een maandenlange toer van de WorldDrum - een Sami-drum, die sinds 2008 de hele wereld rond gaat - in Nederland. Op 'de dag dat de wereld verging' 21-12-2012 organiseerde ik samen met Jeanne Lendfers de eerste Samen-Zijn bijeenkomst en vervolgens met Aletta Scheepstra op 11 mei 2013 een Dag van de Helende Dans in de Vroesentuin en Jeruzalemkapel in Gouda. Najaar 2016 was ik geschokt door het onbeschofte gedrag van het bedrijf achter de DAPL in Noord-Dakota en heb in onze Lage Landen actie gevoerd, mensen bij elkaar gebracht en - geholpen door velen - een waterceremonie bij het Vredespaleis georganiseerd.

In 1999 werd Poetry International in Rotterdam geopend door de toeveense sjamaan Galsan Tschinag.  In de gedichtenbundel die ik van hem kocht schreef hij:

Im Herde,aber nicht deswegen,

auch so k├Ânnten wir gut an einem Gespann ziehen,

denn es ist dasselbe runde heisse Herz, das in Dir und in Mir pockt!                        

Deze tekst is voor mij niet alleen een inspiratiebron om - deel uit makend van de kudde - mijn eigen pad te blijven volgen, maar geeft ook aan hoe ik om wil gaan met al mijn medemensen.

Gerard Remmerswaal, Gouda

 

U kunt me vinden op facebook of een mail sturen naar eenhart at hotmail.com