Eenhart

Wij zijn de Wet. En alleen de Wet kan de Wet veranderen.

Da's grappig als je daarover gaat nadenken. Wordt de Wet niet in de Hemel gemaakt? Neen dus. Wij zijn de Wet. Het werkt als volgt. Columbus land op Jamaica, brengt ziekte, onderdrukking en hard werken bij een voorheen rustig levend vredig volk, de Taino. En die Taino sterven uit maar we importeren een wat steviger werkvolk vanuit Afrika. (Op Jamaica hoefde je nooit te werken, want daar vallen het hele jaar door de vruchten zo op je hoofd, vanuit de boom.) Slavernij dus. Wat een ellende. Mannen en vrouwen gescheiden. Als die blanke baas dat wilde werd je voor de lol van onder tot boven opengesneden en geen haan die er naar kraaide. Alles was mogelijk. De cultuur van Don't worry, be happy is niet ontstaan onder een palmboom met een pinacolada op een wit strand, maar in de volledig machteloze cultuur van de slaven, waarvoor niks anders overbleef dan diepe, diepe volledig apathische overgave.  

Maar iemands Hart werd geraakt en er gebeurde iets. Dát kon toch niet en uiteindelijk gingen we met de boot naar La Palma, waar de hoogste Rechtbank voor Koloniale Zaken was gevestigd. En na jaren en jaren soebatten werd daar besloten dat dát toch eigenlijk niet meer kon. Zomaar een baby uit het levende lijf van een moeder rukken! Nee, dát mag niet meer. Ontelbaar veel gruwelijke offers verder (ik moet er bijna van janken op dit moment) heeft de mensheid een klein stapje gedaan. We zijn iets menselijker geworden. Maar wat een prijs hebben we voor dat stapje moeten betalen. En nu jank ik écht. Welke idioot heeft dit Plan bedacht? Wat is er in hemelsnaam zó belangrijk dat wij mensen dit allemaal moeten doormaken en elkaar aandoen?

Wij zijn het Offer en het Hart wijst ons de Weg naar het uiteindelijk weer Éen zijn met alles. Het zij zo. I'm only human' zong Michael Jackson. Ík heb het echt niet bedacht. Of misschien toch wel? Maar dan heb ik dat verdrongen. 

De Wet verandert doordat wij Energie stoppen in ons Menszijn. In onze Heling. Wat dat betreft komt de zegen niet van boven. Ze ondersteunen het omdat zij het Plan kennen en ze ons zwoegen zien én nodig hebben. Zonder de inzet van de Mens komt er geen bal van dat Plan terecht. En zullen we wel net als de dino's en de mammoeten als een onbruikbaar experiment ten onder gaan, dus we hebben ook weer niet zo heel veel keus als we onze soort willen redden.

Ik kwam laatst in een trancesituatie tegen dat er boven 2 verschillende kampen waren die het niet eens waren over de te volgen aanpak. Grappig, dat ze daarboven net zo verdeeld zijn als wij hier. Ik mag hopen dat ze wel allemaal hetzelfde doel nastreven, maar ze zijn het in ieder geval nog niet eens over de te volgen strategie. We zullen er vast wel eens met zijn allen uit gaan komen.